Gezondheid

Fietsen is een gemakkelijke manier om in beweging te blijven. Zelfs met een matige conditie of lichamelijke beperking kunt u vaak nog wel fietsen, zeker met een elektrische fiets. Want ook al heb je met een elektrische fiets ondersteuning van een lichte motor, je bent wel degelijk in beweging. En je kan de motor zelfs ook tijdelijk uitzetten en op eigen kracht fietsen en zo heel wat calorieën verbranden. Maar is calorieën verbranden het enige gezonde aan fietsen?
Er is nog veel meer. Tijdens het fietsen gebruikt je veel verschillende spiergroepen en organen. Het risico op hart- en vaatziekten neemt af doordat de bloed- en zuurstoftoevoer toenemen en de longen en spieren sterker worden. Fietsen verlaagt je bloeddruk omdat je conditie toeneemt. Ook je reactievermogen wordt onderweg geprikkeld. En uiteraard wordt je van fietsen vitaler en helpt het goed tegen stress.
Bewegen is gezond, het verlicht of voorkomt in veel gevallen ook pijn. Zo neemt rugpijn vaak af tijdens het fietsen en is de kans op blessures klein vergeleken met veel andere sporten. Na een knie- of heupoperatie helpt fietsen te revalideren en met een sportieve E-Bike ga je weer op pad met trapondersteuning op het moment dat je het wenst. Deze ondersteuning bepaal je zelf en helpt je herstel.
Sta jij ook elke dag in de file op weg naar het werk? En vervolgens weer op weg naar huis? Laat dan de auto eens staan en stap op de elektrische fiets. Op deze manier zie je niet alleen meer van de omgeving, maar volgens onderzoek werk je ook nog eens aan je gezondheid.

Op een fiets met trapondersteuning voelt fietsen aan als altijd ‘een duwtje in de rug’, waardoor je fysiek minder hard hoeft te trappen. Langere afstanden fietsen is hierdoor geen probleem meer!
Forensen ervaren meer geluk als zij op de fiets naar hun werk gaan. Files en het drukke openbaar vervoer worden als minder positief ervaren. Fietsen zorgt na een lange werkdag voor het ‘lege hoofd’ gevoel, waardoor je ontspannen thuiskomt. Wist je dat de reis van huis naar werk en omgekeerd, op een elektrische fiets vaak sneller gaat dan met de auto? Afstanden tot 20 kilometer zijn met name tijdens de spits op een e-bike veel sneller af te leggen.
Dat een elektrische fiets gemak biedt, is duidelijk. Maar draagt een elektrische fiets ook bij aan een betere gezondheid, omdat je vaker en langere afstanden fietst? Of valt dit tegen, omdat je zelf minder hard hoeft te trappen en hierdoor minder intensief beweegt?

FIETSEN HEEFT EEN POSITIEVE INVLOED OP GEZONDHEID
Om het juiste antwoord maar direct te geven: fietsen op een elektrische fiets draagt wel degelijk bij aan een verbeterde gezondheid, blijkt uit het onderzoek ‘Fietsen Loont’ van onderzoeksinstituut TNO. Tijdens dit onderzoek vervingen forensen de auto voor een elektrische fiets. Deze deelnemers woonden minimaal 5 kilometer van hun werk af en de gemiddelde leeftijd was 49 jaar.
Gedurende het project bleek:
• Deelnemers lieten de auto staan, de e-bike werd intensief gebruikt;
• Bij aanvang voldeed 47% van de deelnemers aan de Beweegnorm, oplopend tot 93%.
Een e-bike is een gezond alternatief voor de auto.

LEKKER IN JE VEL DOOR EEN ELEKTRISCHE FIETS
Fietsen op een e-bike heeft niet alleen voordelen voor de conditie. Mensen die regelmatig op de fiets stappen kunnen beter omgaan met stress, thuis of op het dan mensen die weinig tot geen beweging krijgen.
Daarnaast verbetert het humeur sterk wat een positieve invloed heeft om concentratie en motivatie om dingen gedaan te krijgen. Regelmatig fietsen draagt daarnaast bij aan het terugdringen van obesitas, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

E-BIKEADVENTURE

Wij zijn E-BikeAdventure. Gedreven en staan voor passie, service en vakmanschap. Kom gerust eens langs om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen, we schenken koffie van verse bonen of thee.

Hulp nodig?

Ons serviceteam staat
voor je klaar!

+31 6 81296525

+31 6 53353309

Noordeind 4
7815 PA Emmen

OPENINGSTIJDEN

DI t/m ZA

van 9.00 – 17.00

ZO - MA

gesloten